Velikonoční nádivka se šmakounem

27. března 2016 v 20:52 |  recepty

3 - 4 porce

300 g Šmakouna
2 dcl vývaru
200 g vepřové šunky nejvyšší jakosti
4 celozrnné rohlíky
4 vejce ( oddělíme bílky od žloutků, bílky vyšleháme)
1 velká cibule
petržel, pažitka, kopřivy
sůl
pepř
špetka muškátového květu

Nakrájíme rohlíky a bylinky. Cibulku, šmakouna a šunku krátce osmahneme na pánvi a přidáme do mísy k rohlíkům a bylinkám.Dle chuti můžeme dosolit, opepřit a přidat muškátový květ. Poté přidáme žloutky, vývar, vyšlehaný sníh z bílků a promícháme. Dáme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme cca 45 minut na 160°C.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama