Zeleninové chipsy

10. února 2016 v 10:19 |  recepty

Domácí chipsy si můžete připravit v sušičce a nebo v troubě.Já zkoušela variantu v sušičce, a byla to mňamka=).

Z jaké zeleniny je uděláte záleží na vás a vaší chuti, já doporučuji např. batáty, rajčata, celer, mrkev, červenou řepu, bílou ředkev, cuketu, lilek.

Zeleninu nakrájejte na co nejtenčí plátky. Ty nejtvrdší kousky můžete na chvíli namočit do horké vody. Dále osolte, okořeňte, a olejem ve spreji zlehka "poprašte".

V sušičce : Sušte na střední stupeň, čas záleží na druhu zeleniny, čím je zelenina vodnatější, tím déle bude sušení trvat. Po 8 hodinách zkontrolujte, správně usušená zelenina je křupavá a lámavá. Kontroluje pravidelně, dokud nebude všechna zelenina usušená.

V troubě: To je ta rychlejší varianta.Není nutné zeleninu namáčet a ani čekat x hodin. Nakrájenou a ochucenou zeleninu vyskládáme na pečící papír a v troubě na 180 stupňů pečeme. Doba se tu opět mění, po pěti minutách zkontrolujte, zda se zelenina nepřipaluje. Po 15 minutách by měla být všechna zelenina upečená, ale opravdu raději kontrolujte. Správně upečená zelenina má křupavé okraje a střed není syrový.

Ideální pohoštění pro návštěvu a nebo jentak k uzobávání=)
Ale i tady platí - všeho s mírou;)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 beautyandmore beautyandmore | 16. února 2016 v 12:31 | Reagovat

dobrej nápad :D když už se člověk přejí brambůrků :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama